Gilleleje: Rema i spil på plads ved Bøgebakken

3. juni 2019

Rema 1000 i Gilleleje har ønske om plads til både større og bedre placeret butik - og det bringer igen arealet ved Bøgebakken og Gilleleje-Hallen i spil.  Det vil udfordre handelslivet i byen, idet der tidligere er taget afstand fra udvikling udenfor bykernen. 

Placering af supermarked ved Bøgebakken og Gilleleje-Hallen forudsætter, at både Gribskov Kommune og Gilleleje-Hallen vil sælge arealer og bygninger til formålet.

Det blev afprøvet for få år siden, da Dansk Supermarked arbejde med at bygge både en Netto, hvor Gilleleje Gamle Posthus ligger, og Føtex Food på hjørnet ved Bøgebakken og rundkørslen. Det blev afvist af byrådet, idet der i forvejen var disponeret over arealet til parkering for Kulturhavn Gilleleje og bymidten. Byrådet traf også aftale med Gilleleje-Hallen om brug af en del af 'plænen' ved hallen til parkering.

Siden er der vedtaget en visionsplan for centerområdet Gilleleje. Det blev stærkt begrænset efter ønske fra Gilleleje Handels og Turistforening, så centerområdet er begrænset til området nord for Bøgebakken og indenfor Kystvejen og Gilleleje Hovedgade mod øst.

Efter de foreliggende oplysninger har Bakkeselskabet, der ejer arealerne, vist interesse for at sælge areal til Rema 1000-byggeri. 

Rema 1000 driver i dag butik i ejendommen ved Alfavej, hvor der mangler plads til en moderne og rentabel butik, ligesom infrastrukturen er besværlig.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com