1/1

Helsinge: Sammen om at skabe udvikling

10. oktober 2019

Gribskov Kommune vil nu igangsætte arbejdet med at skabe udvikling og ny kurs for bymidten i Helsinge, hvor der nu også er midler til rådighed for arbejdet, idet der er budgettet for 2020-21 er afsat to gange halvanden million kroner. Der skal sættes rammer for byudviklingen, og det får 'Helsinge - Danmarks bedste børneby' som overordnet tema.

Det er det såkaldte samskabelsesprojekt for Helsinge, der snart kan sættes i søen. Her skal kommune, borgere, foreningsliv og erhvervsdrivende i og udenfor foreningerne være med.

Det er endnu ukendt, hvordan bymidten defineres. En stor brik i projektet kan være Tinghuset, hvor også Frivilligcenter Helsinge er medspiller. Handelslivet har fået et boost med flytningen af Netto fra Byporten til den tidligere Irma - nær Gågaden, og der følger også en mulig Rema 1000 'bag' Netto, og den kan blive både strøgbutik for hurtige indkøb og faktor, der kan trække flere kunder ind i bymidten.

Trafik og parkeringsløsninger er andre temaer, og den fremtidige placering af Gribskov Kommunes administration er også meget væsentlig faktor. Her kan der blive tale om fortsat at have administration på tre matrikler i byen, nemlig det nuværende rådhus og mindre filial i Tinghuset samt et nyt byggeri, hvis placering ikke er fastlagt.

Fire løsningsmodeller for rådhus

Det kan være en udvidelse af det nuværende rådhus, et nyt byggeri vest for jernbanen ved Helsinge Station eller nybyggeri mellen Gribskov Gymnasium og Nejlinge. En placering på NAG-grunden i Vestergade er også bragt i spil, så der bliver rigeligt at se til for samskabelses-arbejdet - med mindre byrådet vil træffe den beslutning uden at inddrage byen.

Her er der fokus på, at de kommunale investeringer medvirker til at skabe vækst i  bymidten.

Nybyggeriet vil bane vej for, at Gribskov Kommune kan flytte de administrative medarbejdere, der er i Gillelejehuset på Birkevang og fra Jobcenter-bygningen.

Der er også spekulationer om, hvordan der kan laves et 'sundhedshus' - eller som det nu betegnes, et sundhedsfagligt hus. Det kan samtænkes med ny administrationsbygning.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com