1/1

Helsinge: Samvær og naturoplevelser til alle

5. september 2018

’Cykling uden alder’, der er en landsdækkende forening med over 4.000 frivillige piloter og 50 medlemskommuner, og der arbejdes på, at Gribskov bliver den næste. I jubilæums-udgaven af 'Helsinge Rundt' var der lejlighed til at stifte bekendtskab med projektet, der var til start på 20 km-ruten.

Det blev en både spændende og fornøjelse for både 'piloter' g passagerer på cyklerne. Projektet bygger på, at alle skal sikres en godt samvær - og samtidig en herlig naturoplevelse.

 

Repræsentanter for Klimagruppen i Gribskov, Cyklistforbundet i Gribskov og kommunens Center for Kultur, Fritid og Turisme arbejder på at oprette en lokale Cykling uden alder gruppe i Gribskov. Tre plejecentre er interesserede i at være med i første omgang.

 

Cykling Uden Alder foregår med rickshaw – en eldrevet cykel, hvor passageren sidder foran – beskyttet mod regn. Cyklen føres af en frivillig 'pilot'.

 

Når et antal cykler er finansieret, skal der opbygges et korps af frivillige 'piloter'. Piloterne skal gennemgå et kursus i brug af cyklen, sikkerhed og flere andre ting.

 

Den endelige organisering af cykelprojektet besluttes, når vi ved, hvor mange cykler og piloter, der er til rådighed til en start. Vi sigter på konkret igangsættelse i løbet af foråret 2010, fortæller frivillig-koordinator Pernille Dirchsen og Flemming Larsen, der er Idræts- og fritidskonsulent i Gribskov Kommune.

Det er efter samme koncept som Team Tvilling, hvor det er løbevogne, der giver handicappede mulighed for at 'få vind i håret' og oplevelse et godt socialt samvær. Team Tvilling har ligeledes med på Helsinge Rundst.

1/3

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com