1/1

 HOFFMANN SKAL BYGGE 'RÅDHUS-ØST'

27. november 2020

Gribskov Byråd har nu valgt, hvem der skal bygge det kommende administrations- og sundhedsfaglige hus i Østergade i Helsinge. Valget er faldet på totalentreprenøren Hoffmann A/S, og fredag underskrev parterne kontrakten. Byggeriet ventes klar i slutningen af 2022.

Det var dermed en yderst tilfreds direktør for Plan, Teknik og Beskæftigelse, Niels Tørsløv, der kunne skrive under på kontrakten for byggeriet efter et meget langt udbudsforløb. Her anmeldte 17 entreprenører oprindeligt interesse, og heraf blev de Hoffmann udvalgt til at give endeligt bud med pris og design - i konkurrence med Casa A/S og BAM A/S.

VIGTIG MILEPÆL

Vi samler nu fire forskellige matrikler i tre forskellige byer på ét sted. Det betyder, at vi fremadrettet kommer til at spare cirka fire millioner kroner om året på for eksempel løbende bygningsdrift, som vi i stedet kan bruge på velfærd, siger direktøren.

Fire af kommunens centre bliver samlet på matriklen i Østergade. Nemlig de to centre i Social og Sundhed - Center for Sociale Indsatser og Center for Sundhed og Omsorg - PPR og tandplejen fra Center for Dagtilbud og Skoler og hele Center for Job og Unge.

EN RÆKKE SYNERGIER

Der vil derudover også være en række synergier ved at samle de forskellige områder på ét sted, og det vil styrke vores service til borgerne. Og så er der naturligvis mindre køretid, fordi langt flere medarbejdere nu er samlet i Helsinge.

Jeg glæder mig rigtig meget til at følge byggeriet lige fra første spadestik til indvielsen, som efter planen sker i december 2022, siger Niels Tørsløv.

På billedet på rådhus-trappen ses på venstre side direktør Erik Rem Hendriksen, projektleder Nicolai Kragh-Hansen og projektchef Thøger Østberg fra Hoffmann A/S , og på højre side projektleder Esben Milling, kommunaldirektør Sascha Volmer Sørensen, centerchef i Center for Byudvikling og Ejendomme Søren Korsholm og direktør for Plan, Teknik og Beskæftigelse, Niels Tørsløv fra Gribskov Kommune.

1/1

 CORONA-SIKKER UDDELING AF ÅRBØGER 

26. november 2020

Gilleleje Museumsforening arrangerer igen i år uddeling af Museum Nordsjælland årbog, og for at få en Corona-sikker begivenhed sker det i Gilleleje Gamle Posthus i Gilleleje lørdag 28. november og søndag 29. november, begge dage kl. 13-16.

Uddelingen er flyttet fra Skibshallerne, hvor begivenheden har tiltrukket flere hundrede medlemmer. Museumsforeningen har fået lov til at anvende underetagen i Gilleleje Gamle Posthus, så medlemmerne kan lukkes ind via indgangen på Bøgebakken - og ud gennem havestuen.

 

Der må kun være ti personer af gangen i Det gamle Posthus. Så hvert medlem bliver lukket ind og guidet til et bord, hvor de vil få årbogen udleveret.

 

Af hensyn til Corona-sikkerheden skal alle bære mundbind eller visir. Det traditionelle arrangement med julegløgg og æbleskiver er aflyst. Corona-reglerne umuliggør den sædvanlige snakken og kommen hinanden ved.

 

I stedet vil alle få en lille godte med i hånden - men det skal nydes udendørs, desværre oplyser museumsforeningen.

 

Medlemmerne opfordres også til kun at sende en person fra hver husstand, og de må meget gerne aftale med andre om at tage årbogen med til dem.

Rent praktisk behøver man kun at sige sit navn og adresse, så vil man blive krydset af på medlemslisterne.

 

Den årlige udlevering af årbøger har de tidligere år sparet Museumsforeningen for et firecifret krone-beløb i porto, så foreningen håber at rigtig mange vil møde op denne weekend til det lidt amputerede arrangement.

1/1

 JULENØRKLERIER I BIBLIOTEKERNE 

26. november 2020

Snart er det jul - og skal pakkekalenderen, julepynten eller julegaverne være hjemmelavede, er der hjælp at hente i Gribskov Biblioteker - i Gilleleje, Græsted og Helsinge.

Julehobby-bøgerne er kommet frem fra magasinerne og hvis du skal brodere en pakkekalender, strikke et nisselandskab eller lave julegaver med børnene, så er det måske allerede nu, du skal i gang.

Vi har masser af bøger med gode ideer - til og for børn og voksne.

Se et udvalg HER og reserver eller kig forbi i bibliotekerne.

1/1

 KALENDER-BØGER MED 24 KAPITLER

26. november 2020

Selv om november er lang, er der en ting der går hurtigt, og det er udlånet af kalenderbøger i Gribskov Biblioteker i Gilleleje, Græsted og Helsinge.

 

Alle, der gerne vil læse en herlig, varm og hyggelig kalenderbog højt for familien i julemåneden, kan have den hjemme til 1. december.

Kalenderbøger er kendetegnet ved at de har 24 kapitler, et til hver dag op til juleaften. Og ligesom julekalendere på tv kan de samle hele familien om en spændende fortælling. Ofte er der nogen der skal reddes eller noget der skal ordnes, for at det overhovedet bliver jul, så der er altså ikke kun hygge og sjov, men også spænding og uventede begivenheder.

 

Det kan være, at der er en yndlings kalenderbog fra egen barndom? Biblioteket har mange af de gode, gamle klassikere endnu. Eller måske ledes der efter noget helt nyt, en kommende klassiker for dine børn, og noget der minder mere om den hverdag de kender?

 

- Så har vi heldigvis også det, fremhæver Gribskov Biblioteker. Der henvises til en række spændende bøger her: https://www.gribskovbib.dk/nyheder/alle/kalenderboeger-til-den-1-december.

1/1

 LYKKE-POSER MED SYV TEMAER 

26. november 2020

Gilleleje Bibliotek åbner nu for, at der kan lånes en færdigpakket tema-pose. Der er udvalgt tre bøger, som vi har lagt i en af vores nye chippede genbrugsposer, oplyser Gribskov Biblioteker.

Du kan vælge mellem forskellige temaer:

  • Maritim

  • Kærlighed

  • Blandede voksne

  • Krig

  • Historisk roman

  • Biografi

  • Nordiske klassikere

Biblioteket får pakket nye poser løbende, og der vil være otte poser at vælge imellem i forskellige genrer. De finder dem i Stueetagen i udlånsområdet.