1/1

Gribskov: Seniorcentre frygter medlems-halvering

25. oktober 2019

Den ekstra-indtægt på 232.000 kroner, Gribskovs politikere venter på en fordobling af kontingent  til 600 kroner årligt fra brugerne i seniorcentrene, kan vise sig at være fuldstændig teoretisk. Brugerrådene på centrene frygter nemlig, at det vil få et stort antal brugere til at droppe centrene. Der kan være tale om en halvering, vurderer de i høringssvar.

Vi vurderer at omkring 40 procent af borgerne vil falde fra, da mange pensionister stadig kun har deres folkepension at leve af. Antal brugere på Gribskov Seniorcenter i Helsinge og Gilleleje Aktivitetshus er henholdsvis 640 og  - i alt 775, som kan blive halveret, og dertil kommer 155 frivillige, skriver bruger-rådene i et høringssvar til budgetoplægget.

 

I dag betaler både brugerne og de frivillige  i kontingent for at drifte centrene. Antallet af  frivillige og ildsjæle er 125 i Helsinge og 30 i Gilleleje.

 

- Det kan blive svært at opretholde liv og aktiviteter i centrene med halvt så mange deltagere, alle aktiviteter er frivillig styret, og derved i fare for ikke at have en holdleder. Det vil igen medføre at endnu færre melder sig efterfølgende, hvis det kun vil være en slags 'Kaffestue', fordi der mangler frivillige.

 

Brugerrådene frygter dermed, at der kan blive tale om en negativ spiral som vil være meget svær at vende igen i positiv retning. Det høje og alsidige aktivitetsniveau der er præsenteret i de to centre, er opbygget gennem mange år og med stort engagement fra adskillige frivillige.

 

Gribskov Seniorcenter Helsinge har 91 faste aktiviteter og Gilleleje Aktivitetshus er godt på vej.

 

Brugerrådene henviser også til, at flere kommuner omkring os er gået bort fra brugerbetaling på deres aktivitetscentre, efter en årrække med brugerbetaling.

 

.... mon ikke det er fordi man her har erfaret at man kan spare for dyrt, spørger brugerrådene.

Læs også: Senior-kontingent stadig i budgetspil