1/1

Esrum: Skruer op for øllet til festival

9. april 2019

Duften af frisktappet øl breder sig på Esrum Kloster fredag 3. maj og lørdag 4. maj, når der for fjerde gang holdes Ølfestival. Her går selv den mest kræsne ølentusiast hjem med masser af smagsoplevelser og poserne fyldt af historiske øl, klosterøl, håndbryg, mikrobryg og lokalbryg – hvor dobbelt så mange bryggere som sidste år har meldt deres ankomst.

 

Mød brygmestrene fra danske nano- og mikrobryggerier. Smag deres øl, og få en snak om humle, gær, smags- tilsætninger og meget andet.

Svinger publikum forbi håndbryggerne, som Esrum Kloster slår et særlig slag for i år, smager man med garanti noget, man ikke har smagt før! Her kan både den garvede brygger og den nysgerrige ølaspirant blive klogere på typer af øl og selve ølbrygningen.

På Møllegården deler fagkyndige klosterøls-eksperter ud af viden og smagsprøver på klosterøl fra hele verden – Belgiske trappistøl, polsk munkebryg og øl brygget efter historiske opskrifter.

 

Alt i alt vil publikum kunne smage øl fra 40 forskellige brygmestre – hvilket er en fordobling i forhold til sidste år.

Historien om øllet - for eksperter og amatører

Ølfestivalen i Esrum er en historisk festival, hvor man i historiske rammer får fortællinger og sjove facts om øl. Publikum kan overvære en stribe ”talks”, hvor inspirerende ølentusiaster og drikkekulturs-historikere vil fortælle om alt fra middelalderbryg, spontangær, vildgær og smagstilsætninger.

Ølkassen – en 'hobbybryggers' 15 minutes of fame
Som noget nyt i år kan den ølnørdede menigmand tage sine hjemmebryggede dråber under armen og få pub- likum til at smage. For hobbybryggeren er det en mulighed for at få ”bedømt” sit øl. Og for publikum er det en anledning til at smage noget helt nyt, og måske få inspiration til selv at gå i gang ved gryderne.

Ta’-med-hjem-butik og ølcafé

I ølbutikken kan man købe det smagte øl med hjem til senere brug. Og bliver man sulten, kan man gå ombord i snackboden eller slå sig ned i ølcaféen, der serverer øllede retter – hvor man med garanti får gris på gaflen!

Kåring af Årets Klosterøl

Lørdag eftermiddag kåres 'Årets Klosterøl' – bedømt af anerkendte fagpersoner. Vinderen kåres efter kriterier- ne teknik, smag og idé – og brygmestrene får således mulighed for at lave en nyfortolket og moderne udgave af en klosterøl.

Prisvindende Ølfestival

De Danske Ølentusiaster udpegede i efteråret 2017 Esrum Kloster som modtagere af den regionale ølpris som tak for den engagerede indsats for mangfoldigheden og spændvidden i øllets verden. Og man går ikke forgæves i år til Ølfestivalen, der er en hyldest til vores kulturs måske vigtigste ikon: øllet.

Der er entré til arrangementet på 75 kroner. Ti smagspoletter koster 100 kroner. Der er åbent fredag 3. maj kl. 15-20 og lørdag 4. maj kl. 11-20.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com