1/1

Cykling uden alder: Smil, sjov og vind i håret

10. januar 2019

Gribskov Kommune har anskaffet de to første rickshawcykler og kan dermed starte 'Cykling uden alder' på to plejecentre i Gribskov kommune i januar/februar 2019. Byrådets udvalg for Forebyggelse og idræt, bevilget penge til de to cykler.

Udvalgsformand rine Egetved-Sørensen klipper snoren for den første rickshawcykel på Skovsminde i Græsted lørdag 26. januar kl. 13.00 og på Trongården li Vejby idt senere på året. 

 

Alle, der gerne vil træde i pedalerne og køre ud i landskabet med en ældre medborger, elle r i første omgang blot er nysgerrige og vil høre nærmere nærmere er velkomne til at møde op.

Fællesskab på hjul'

Cykling uden alder er et ”fællesskab på hjul” hvor ældre medborgere får mulighed for at blive passagerer i eldrevne rickshawcykler med frivillige cykelpiloter bag styret. Det giver mulighed for godt naboskab og rickshawture, der frembringer gode historier og giver smil på læben hos alle.

- Det bedste var sammenholdet og selve turen, der var masser af natur vi så på, fortæller en ældre passager, der har deltaget i en af Cykling uden alders cykelture.

 

Cykling uden alder er med stor succes etableret i en lang række kommuner landet over og inden længe kan Gribskov også kalde sig Cykling uden alder kommune. ”Vi glæder os rigtig meget til at starte Cykling uden alder op her i Gribskov, det er et smukt samarbejde mellem frivillige, plejecentre og ældre medborgere i kommunen, som med det her projekt kan komme med ud og cykle, opleve vores skønne natur og få vind i håret. Det er et projekt jeg forventer mig meget af og det fungerer rigtig fint i andre kommuner, siger Trine Egetved-Sørensen.

 

Indvielse på Skovsminde

Den første cykel indvies lørdag 26. januar kl. 13.00 på Skovsminde Omsorgscenter, Skovsmindeparken 2 i Græsted, og derfor inviteres beboere, deres familier, naboer, venner, personale og alle, der gerne vil være cykelpiloter eller en del af initiativet, til et hyggeligt arrangement. Dagen byder på prøveture til passagerer og introduktion for nysgerrige piloter. Alle er velkomne.

 

Initiativgruppen der består af Cyklistforbundet Gribskov, Klimagruppen Gribskov og Gribskov kommune er i fuld gang med at fondsansøge til flere cykler og der står allerede flere plejecentre klar til at være med. 

 

Starten på Trongården forventes at blive i februar,, og vi håber at kunne starte op flere steder i kommunen i løbet af foråret og så vil vi naturligvis også rigtig gerne nå ud til medborgere, som ikke nødvendigvis bor på et plejecenter, men som også gerne vil med ud på en tur, fremhæverPernille Dirchsen, der er Frivilligkoordinator Gribskov Kommune.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com