14. august 2019

Kulturhavn Gilleleje har modtaget en stor kunstgave, skulpturen 'Øksen', der er udført af Karl Åge Riget. Den er nu placeret ved hoved-indgangen på vestsiden. Værket er doneret af kunstnerens enke, Vibeke Riget.

Karl Åge Riget - geometriens mester -har også udført skulpturerne Abu Simbel ved Søborg Kanal i Gilleleje - et af de største og mest iøjnefaldende af de kunstværker, Jens Bo Larsens Mindelegat har skænket til byen.

Riget, der levede 1933-2001, har også udført værket 'Borgskulptur', der siden 2006 har været placeret ved 'Gillelejehuset', Græsted-Gilleleje Kommunes rådhus på Birkevang. Denne skulptur blev indkøbt af det daværende kunstudvalg.

Yderligere en skulptur har plads på Birkevang-rådhuset. Det er 'Obeliskl', skænket til kommunen i 1999 af Jens Bo Larsens Mindelegat. Den har været noget ude af syne, men i forbindelse med arbejdet med at finde frem til værker, mindelegatet har skænket, kom den pludselig frem fra en afsides placering.

'Øksen', er 18i0 centimeter høj, og værket er udført i brunpatineret bronze. 'Øksen' er også fremstillet i to andre udgaver, én i cortenstål og en i rustfrit stål - og de kan erhverves for henholdsvis 45.000 kroner og 75.000 kroner.

1/1

1/1

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com