24. juli 2019

Nordsjællands Veterantog har lørdag 27. juli premiere på strandtoget fra Grønnehave Station i Helsingør til Gilleleje. Veterantoget forventes fremført med damplokomotiv. 

Strandtogene var i gamle dage meget populære selv om de dengang dog udgik helt fra København.

Toget afgår fra Grønnehave kl. 11.08 og når frem til Gilleleje kl. 12.00 hvor der er tre-en-halv time til herlig leg i strandkanten inden vi igen vender næsen mod Helsingør. Undervejs vil der være stop på flere stationer – begge veje, oplyser Nordsjællands Veterantog.

Men for de passagerer der har lyst til at køre med fra Græsted til Grønnehave om morgenen, kan stå på i Græsted kl. 09.00 og køre med til Helsingør.

Der køres retur fra Grønnehave til Græsted er kl. 17.08, hvilket giver en herlig lang tid i Helsingør til for eksempel besøg på Museet for Søfart eller en tur på Kronborg – eller måske en tur videre til København eller Bakken ved Klampenborg.

Det er dog muligt at fortsætte med første tog fra Grønnehave helt til Græsted, hvor der vil være et ophold på 3 timer. Græsted by er en skøn lille by, som ligger smukt mellem Gribskov og Kattegat.

Tidligere var Græsted endestation for Gribskovbanen og det er i Græsted Nordsjællands Veterantog holder til med vogne og lokomotiver. For de tog-interesserede vil der være åben på stationen med mulighed for at se de gamle lokomotiver og vogne.

Badetogene var populære og der var specielle tog fra de Københavnske stationer. 

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com