1/1

1/2

 SOGNESTEN TIL FÆLLESKILDEN 

'Alt godt kommer til den, der venter'. Det kan der skrives under på i Helsinge-Hallerne, for søndag er de syv sognesten, der indtil for 15 år siden udsmykkede 'Vandstenshaven' i Gågaden, nu blevet til 'Fælleskilden'.

 

Symbolet på kommunefællesskabet i Helsinge, er kommet til live igen. Spring-vandet blev indviet ved sammenkomst, hvor bestyrelsesmedlem Michael Bruun og Gribskov Byråds udvalgsformand for Børn, Idræt og Familie, Natasha Enetoft holdt talerne og klippede det røde bånd.

 

Vandstenshaven blev nedlagt i 2006, da den nye Gågade blev etableret, og Helsinge Byråd besluttede at stenene fra de syv sogne skulle have plads ved Helsinge-Hallerne.

 

Stenene, der har ligget ved Helsinge-Hallerne i 15 år, kommer nu i deres rette element. Sognestenene fra Helsinge, Valby, Annisse, Ramløse, Valby, Vejby-Tibirke og Mårum er nu placeret med Helsinge-stenen i midten og de øvrige i rækkefølge rundt, rettet mod de respektive sogne.

 

Med den kommunale gave fulgte i sin tid også en bevilling, så der er 125.000 kroner til rådighed til at få genetableret det.

1/1

1/1