1/1

Gribskov: Netværk øger pres for motorvej

28. september 2019

Behovet for en udvidelse og forlængelse af Hillerød-motorvejen og de øvrige trafikinvesteringer i Nordsjælland skal holdes højt på dagsordenen. Der skal der en fælles nordsjællandsk front til for at det kan lykkes, og Anders Gerner Frost og de øvrige borgmestre i borgmestre har sammen med syv medlemmer af Folketinget valgt i Nordsjælland og en repræsentant for Region Hovedstaden været til møde i Det Nordsjællandske Trafiknetværk.

-Den tætte trafik på Hillerødmotorvejen til og fra Gribskov Kommune har i årevis været en voksende udfordring for både borgerne og erhvervslivet. Og den øgede trafik er ikke bare et lokalt problem. Adskillige nordsjællandske kommuner mærker presset, og derfor er det vigtigt at stå sammen og lægge en samlet, koordineret plan for trafikken, så også den nye regering prioriterer den pressede nordsjællandske trafik.

Der er nu kommet en ny regering til, og vi ved, at den ønsker en ny bred trafikaftale på plads med så mange politiske partier som muligt. Derfor er det vigtigt, at vi i Nordsjælland har en samlet og koordineret plan til Folketingets medlemmer, og at medlemmerne valgt i Nordsjælland er klædt ordentlig på til arbejdet i deres grupper, konstaterer Anders Gerner Frost.

Han kalder mødet vigtigt for den fortsatte positive udvikling i Nordsjælland i øjeblikket:

- Vi skal holde Folketingets medlemmer fast på, at Nordsjælland er en del af Hovedstadsområdet, og dermed også bør få investeringer i trafikken til glæde for hele regionen, siger han.

Tre hovedprojekter i Nordsjælland
På mødet var dagsordenen de tre hovedprojekter, som et samlet Nordsjælland har arbejdet med de seneste år. Det handler om en forlængelse af Hillerød-motorvejen helt op til Isterødvejen, en færdiggørelse af Frederikssund-motorvejen samt en markant forbedring af Kystbanen.

Alle projekterne er vigtige for Nordsjælland, men især forlængelsen af Hillerødmotorvejen vil betyde meget for Gribskov Kommune. Vi er en af flere store pendlerkommuner i Nordsjælland, og sparede minutter til og fra arbejde vil gøre en stor forskel for vores borgere i hverdagen, ligesom erhvervslivet også vil få et boost, betoner borgmesteren.

Medlemmerne af Trafiknetværket aftalte at mødes snart igen for at opprioritere dagsordenen.