En del af programmet for Gribskov Byråd er placeret i Dokk1 - Aarhus Kommunes nye bibliotek og borgerservice på havnen.

En del af programmet for Gribskov Byråd er placeret i Dokk1 - Aarhus Kommunes nye bibliotek og borgerservice på havnen.

1/3

Gribskov: Byråd får tre dages budget-menu på bordet

20. august 2018

Gribskov Byråds medlemmer og administrationen får 'serveret' en tre-dages budget-menu, når de onsdag 22. august til fredag 24. august tager på budgetseminar på Hennan Marselis Hotel i Aarhus. Det kan blive hård kost for byrådet, for budget-udfordringeren tårner sig fortsat op, trods spareindsatsen tidligere i år.

Budget-seminaret indledes onsdag på rådhuset i Helsinge, hvor et administrativt budgetoplæg bliver forelagt af kommunaldirektør Holger Spangsberg Kristiansen og direktør Sascha Volmer Sørensen. Dee indledende drøftelser af budgettet for 2019-22 tages også på rådhuset, før der pakkes sammen for at tage bussen til Aarhus.

Fremtiden for Gribskov Kommune liggerogså i en forstærket og ny måde at inddrage borgere, foreninger og erhvervsliv i udviklingen. 'Samskabelse', som byrådet har skabt et særligt temaudvalg til, er derfor også en stor del af indholdet i budgetseminaret.

Der flyves forstærkning ind til denne del af seminaret. 'Samskabelse i Hedensted' præsenteres således af  kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller og borgmester Kasper Glyngø, der orienterer om deres kommunes vej mod samskabelse.

Innovation i Aarhus

Aarhus er Europæisk Frivillighedshovedstad 2018, og der kigges ind i, hvordan det kan bruges - også i Gribskov. Således besøges CIFA – Center for Innovation i Aarhus, hvor visionen og den strategiske intention bag Aarhus som Europæisk Frivillighedshovedstad 2018 præsenteres. Aarhus har således et udvalg for Frivillighed og Samskabelse.

Der er nye veje til velfærd gennem frivillighed, medborgerskab og samskabelse, og det vil programleder for Frivillighovedstad 2018 Eva Tersbøl fortælle om med konkrete eksempler. CIFA en intern innovations-enhed i Aarhus Kommune, og afdelingsleder Anne Vest Hansen fortæller om innovationspartnere i tværgående innovationsprojekter for og med hele Aarhus Kommune.

Byrådet kommer 'tilbage til nutiden', når der fortsættes med budgetdrøftelser, herunder politiske overvejelser, og de kan fortsættes over arbejdsmiddagens tre retter torsdag aften og samværet oven på det.,

Professor Eva Sørensen vil fredag bidrage med fortælling om borgerinddragelse over de seneste 30 år, og om hvordan har synet på borgerinddragelse ændret sig. Samskabelse er det nye ord - også i Gribskov - og det kan også byrådets medlemmer nok stadig være i tvivl om dækningen af. 

 

Eva Sørensen vil vil gøre byrådet klogere på det - også med konkrete eksempler. Diskussionen om det skal fortsættes i bussen hjem til Helsinge fredag eftermiddag, mener byrådets udvalg for Strategi og Samskabelse, SOS.

Læs også: Åbne dørene til alle i budget

Læs også: SOS vil helt frem i bussen