713A2128.JPG
Teater: 'Trold kan tæmmes' aflyses i marts

12. marts 2020

Ramløse Scenen har planlagt premiere på årets forestilling på voksenscenen, Trold kan tæmmes', lørdag 14. marts i Ramløse Forsamlingshus, men scenen tvinges til aflysning af planlagte forestillinger i marts som følge af Corona-restriktionerne omkring forsamling af publikum og  øvrige medvirkende på over 100.  Ramløsescenens bestyrelse arbejder på at finde mulighed for alligevel at opføre forestillingen på et senere tidspunkt.

Det er selvfølgelig en beklagelig situation, men myndighederne har gjort det meget klart, at vi alle skal tage ansvar for at begrænse udbredelsen af Covid-19, og vi har derfor pligt til at tage vores forholdsregler, skriver Ramløse Scenens bestyrelse.

Alle, der savner lidt sommer og varme, har ellers glædet sig til at tage forbi Ramløse Scenen og Ramløse Forsamlingshus i marts. Scenens voksenafdeling har afsluttet øveforløbet op til premieren på forestillingen, der bliver ‘Trold kan tæmmes’. Det er en musical skrevet af Adam og James Price. 

 

Her tages den gamle klassiker af William Shakespeare op, og den er omskrevet den, så den passer både til den gamle historie fra 1800-tallet, kombineret den med et underholdende strejf af nutiden, hvilket giver et stænk af selvironi og uhøjtidelighed.

 

Handlingen udspiller sig i det skønne Norditalien i byen Padua. Den unge, livstrætte adelsmand, Lucentio, ankommer til byen, hvor han forelsker sig i den smukke Bianca. Men hun har flere bejlere, og hendes far, den rige pastakonge, Don Baptista, insisterer på, at hans ældste datter, Katarina, skal giftes, før det overhovedet kan komme på tale, at Bianca bliver gift. 

 

Den charmerende kvindebedårer, Petruchio, ser udfordringen i at bejle til Katarina, som vil indbringe ham en klækkelig medgift. Men Katarina er ikke sådan at bide skeer med selv for en verdensmand som Petruchio. Om det lykkes ham at få tæmmet hende, eller om hun får snøret ham, må du en tur forbi Ramløse Forsamlingshus for at finde ud af.  

 

Der er masser af forviklinger, kærlighed og latter i stykket, som er en af Shakespeares mest sprudlende og hæsblæsende komedier. Og alle, som så ‘Robin Hood’ sidste år, som også var af Price-brødrene, ved at det bliver en morsom aften med mange gode sange, fremhæver Ramløse Scenen.