1/2

Helsinge: 'Troldebakkerne' skal i nyt udbud

5. februar 2019

Helsinges nye bydel Troldebakkerne skal udbydes af en ekstern mægler. Det vil give bedre muligheder for markedsføring og dialog med investorerne. De udeblev helt, da Gribskov Kommune netop har været igennem udbud af de to første klynger.

Gribskov Byråd traf beslutningen om den nye salgsstrategi efter forslag fra Udvikling, By og LandUdvalget om at genudbyde arealerne klynge ét og to i Troldebakkerne gennem en ekstern mægler.

 

Det sker efter den nyligt afsluttede udbudsrunde af de første to bidder af de 35 kommunalt ejede hektar store, kommende boligområde nord for Helsinge, hvor der ikke kom nogen bud. Der var ellers flere interesserede investorer, men de valgte ikke at byde, fortæller udvalgsformand Pernille Søndergaard.

For optimistisk i planlægning

Det, vi har hørt fra dem, er, at de blandt andet vurderede, at der ikke var tid nok til at forberede et bud. Så vi har muligvis været for optimistiske i vores planlægning. Derudover tyder noget på, at vi ikke har markedsført Troldebakkerne i tilstrækkelig grad. Set i bakspejlet, så har vi måske ikke i høj nok grad haft tiden eller kompetencerne internt til opgaven, siger udvalgsformanden , der mener, der er flere fordele ved at benytte en ekstern mægler til udbud og markedsføring:

En ekstern mægler kender markedet og de mulige investorer rigtig godt og kan dermed have en tæt markedsdialog. Derudover vil en ekstern mægler kunne levere en endnu mere professionel markedsføring af Troldebakkerne, siger formanden.


Pernille Søndergaard ser meget positivt på muligheden for at få bud fra investorer, for hun mener, at fordelene ved at bo i Troldebakkerne er mange:

 

Det er et meget attraktivt område tæt på institutioner, fritidsfaciliteter og indkøbsmuligheder, og samtidig er det tæt på skov og strand, med eget trinbræt og 45 minutter fra Rådhuspladsen i København. Derfor tror vi rigtig meget på det område, og nu handler det blot om at rette spotlyset på det, så endnu flere får øjnene op for det, betoner Pernille Søndergaard.

 

Administrationen at finde en mægler. Det skal efter planen ske i løbet af de næste to måneder.