1/1
Ud af forlig - men stemmer for

23. september 2020

Det Konservative Folkeparti i Gribskov har onsdag valgt at trække sig fra forhandlingerne om budgetforlig for 2021-24 - men partiets byrådsmedlem Trine Egetved vil stemme for budgettet og skatteudskrivning tekster og andet, der er forbundet med det.

- Vi er et ansvarligt parti, som stemmer for budgettet, ligesom man i Folketinget har tradition for, at alle stemmer for finansloven, selvom man ikke er med i aftalen. Men selve budgetaftalen er så langt fra vores værdier, at vi ikke kan være med i den i år.

For to år siden vedtog Byrådet en skattestigning på 0,7 procentpoint for at få balance i økonomien. Vi bad simpelthen borgerne om at betale flere af deres egne penge til den fælles kasse.

Det er ikke født i De Konservatives baghave at sætte skatten op, men vi sagde ja dengang, fordi vi troede og håbede på, at alle i byrådet forstod alvoren og viste tilbageholdenhed. Er økonomien så blevet bedre?

Nej - desværre ikke, for ønsker til forbrug er væsentligt større end indtægterne. Byrådet formår ikke at sætte tæring efter næring.

Stop for gældsætning

Og nu siger vi i Det Konservative Folkeparti, at nok er nok. Vi vil ikke være med til at tømme kassen så massivt som det foregår lige nu samtidig med, at man gældsætter vores borgere til langt op over skorstenen, fastslår Trine Egetved og bestyrelses-formand Michael Boed i en udtalelse onsdag aften.

Derfor har vi desværre modvilligt set os nødsaget til at forlade budgetaftalen, tilføjer de.