Remisen_02.jpg
Gilleleje: Udfolder kunstprojekt i Remisen

22. juli 2020

De unge i og omkring Ungdomshuset Remisen i Gilleleje er i gang med tre travle uger, hvor de medvirker til at udfolde et stort kunstprojekt. Det sker i samskabelse med den unge multikunstner Anna Weinreich.

Denne sommer vender hun nemlig atter blikket mod lokalmiljøet, hvor hun samarbejder med Ungdomshuset Remisen i Gilleleje. Projektets formål er at udsmykke og udvide huset i dets eksisterende forstand.

Sammen med husets unge brugere og andre frivillige vil Anna udbygge Remisens udendørsarealer og sætte sit kunstneriske præg på et af stedets facader. Idéen er at samskabe noget mere familiært for alle, der bruger huset, i det ellers mere rå stations miljø i området foran Remisen. Samtidig skal projektet også gøre Remisen mere iøjenfaldende for forbipasserende.

Unge sætter præg på værket

Da projektet er et samarbejde, har de unge mulighed for at sætte deres eget præg på Annas kunstværk. Samskabelsen er noget, hun personligt holder meget af i kunstprojekter.

Kunstprojekter, der inddrager andre kan virke udfordrende, men det er i høj grad dem der udvikler mig, både som kunstner og menneske, siger Anna Weinreich.

Vejen som kunstner

Anna Weinreich, 22, er en ung kunstner fra oplandet omkring Helsinge, Nellerød. Efter hun fik sin studenterhue på Gribskov Gymnasium i sommeren 2017, valgte hun at gå freelance vejen som kunstner.

 

Det er en virkelighed, der bærer præg af frihed og kreativitet men også en stor portion selvdisciplin, når det kommer til at finde projekter. Hun har tegnet og malet i mange år, men som selvlært kunstner tager hun stregerne videre fra papiret ud i virkeligheden.