The Royal North Sealand National Park -

Turisme: Udskifter formand i Visit Nordsjælland

12. december 2019

Visit Nordsjælland har fået ny formand. Bestyrelsen har ovenpå tumulten omkring Helsingør Kommunes beslutning om at træde ud af fællesskabet med Halsnæs, Gribskov, Fredensborg og Hillerød konstitueret Per Frost Henriksen, Fredensborg, som formand. Mikkel Mikkel Aarø-Hansen, der har haft formandssædet siden 2015 har ønsket at træde tilbage, da han ellers kunne sidde i en dobbeltrolle.

Han er er administrerende direktør Wonderful Copenhagen, der er hovedstadsregionens turistorganisation, hvor Helsingør har ønsket at knytte stærkere bånd sig lægge pengene frem for i Visit Nordsjælland. Han tilbød selv at træde tilbage i bestyrelsens seneste møde.

Frost Henriksen, der hidtil har været næstformand, er medlem af Fredensborg Byråd, og kendes som formand for DGI Nordsjælland.

 

Spændende opgave, i en tid, hvor hele Danmarks turistaktører taler om ny struktur, og hvor vi i VisitNordsjælland knokler med at få endnu flere turister til Kongernes Nordsjælland, styrke kulturturisme, møde- og konferenceturisme, sommerhusturisme, Nordsjælland på Cykel, Den danske Riveria, sport og events og meget mere, skriver den nye formand i et facebook-opslag.

 

Onsdag har hans tid ikke rakt til yderligere kommentarer.

 

Spørgsmålene hober sig ellers op. Visit Nordsjælland hovedsælde er placeret i Helsingør, hvor det måske ikke skal blive, hvis Helsingør Byråd fastholder beslutningen om at forlade fællesskabet. En flytning vil åbne for en kamp mellem  de fire øvrige kommuner. Her er det oplagt, at Gribskov melder interesse ind.

 

En udvide af Visit Nordsjælland mod andre kommuner i landsdelen er måske en vej frem, og behovet for et langt stærkere samarbejde i Nordsjælland omkring erhverv, kultur, turisme og oplevelsesøkonomi er også nærliggende temaer.

 

Helsingør udtræden kommer oven i Gribskov Byråds overvejelser om at forlade selskabet var oppe for et par måneder siden, da der skulle findes million-besparelser i budgettet for de kommende år.  Det blev opgivet, og dermed tegnede der sig ro i farv andet igen - i kort tid.

 

Gribskov Kommune har to pladser i Visit Nordsjælland. Det er Jesper Behrensdorff og Morten Ulrik Jørgensen, der udgør formandskabet i Gribskovs udvalg for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi.