1/2

Esrum: Udstilling giver idéer til nationalparken

14. september 2018

I den interaktive udstilling på Esrum Kloster og Møllegård spørges gæsterne, hvilke muligheder de ser i den nye Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Mange har givet deres besyv med.

 

I maj blev Danmarks femte nationalpark, Kongernes Nordsjælland, indviet på Esrum Kloster og Møllegård. Samtidig åbnede en ny interaktiv udstilling, hvor gæsten kan blive klogere på, hvad en nationalpark egentlig er, og på hvilken måde Nationalpark Kongernes Nordsjælland er noget særligt.

 

Gennem digitale interaktive installationer, kan de besøgende for eksempel se, hvad der sker, når man påvirker naturen gennem vandforløb, brændekanaler og møller – eller hvad der sker med skovene, når der udsættes dyr, som ikke længere findes i naturen.

Publikums bud på en nationalpark

På et stort kort opfordrer udstillingen til, at publikum giver deres bud på, hvad nationalparken giver af muligheder. Rigtig mange har ytret ønske om et større kendskab til den Nordsjællandske kulturarv, at nationalparken skal give særlige oplevelser i naturen, og at biodiversiteten får bedre vilkår.

Der er blandt andet forslag om, at nationalparken skal give mulighed for:

- At blive klogere på naturen og opleve noget nyt i naturen.
- Øge forståelsen af samspillet mellem natur og mennesker.
- Bruge nationalparken til at give en gave til kommende generationer.

- Kunne forstå sin fortid for at kunne tænke mere nuanceret over fremtiden.

Et moderne form for 'brainstorm'

Den nuværende udstilling om nationalparken er tænkt som en anderledes 'brainstorm', hvor publikum

inddrages og på den måde giver de kommende brugere mulighed for indflydelse på den nye nationalpark.

 

Og så skal udstillingen simpelthen bidrage til at forstå, hvad nationalparken er og kan blive.

- Der har tydeligvis været et behov for at vide noget mere om nationalparken, og det er positivt at så mange har haft lyst til at bidrage med deres holdninger og ideer, siger direktør for Esrum Kloster og Møllegård, Arne Kvist Rønnest.

Udstillingen, som er etableret i Møllegårdens sydlænge, er åben i klosterets åbningstid, og den er ganske gratis - og publikum altså stadig nå at give sit besyv med.

- Vi gemmer alle svar og viderebringer dem i samlet form til nationalpark-sekretariatet, hvor det forhåbentlig kan indgå i arbejdet med at udforme en plan for nationalparken, tilføjewr Arne Kvist Rønnest.

1/2

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com