Venstre: Unge kvinder kan tegne fremtiden

3. januar 2020

Fremtiden i Gribskov Venstre kan blive tegnet af unge kvinder. Vejen kan banes for et generationsskifte allerede ved den proces, vælgerforeningen netop har igangsat med opstilling af borgmesterkandidat, der vælges 26. februar - traditionen tro i året før valgåret 2021. Her kan udvalgsformand Natasha Enetoft været oplagt emne, men også Christina Lund, der er næstformand i Venstre, nævnes hyppigt som emne sammen med et erfarne kræfter som Michael Bruun og Bent Hansen.

 

Første del af opstillingsprocessen netop afsluttet ved årsskiftet, hvor det har været muligt at byde sig til - eller blive indstillet - som emner til topposten. Det er nu op til bestyrelsen at kigge nærmere på det.

 

Fristen 31. december betyder ikke, at yderligere emner ikke kan komme i spil op til generalforsamlingen og opstillingsmødet, hvor der vælges borgmesterkandidat.

 

Venstres står i krydsfeltet mellem at satse på erfarne kræfter med - eller uden - byrådserfaring. Her nævnes tidligere byrådsmedlem og udvalgsformand Michael Bruun, der ikke opnåede genvalg i 2017, som et bud. Også Bent Hansen, der blev nyvalgt i 2017, bedømmes som en driftssikker mulighed.

 

Det er femte gang, der skal vælges byråd i Gribskov Kommune. I 2005 var der ikke tvivl om topposten, som Jannich Petersen naturligt satte sig på - og lagde fire år ovenpå borgmestertiden fra Græsted-Gilleleje.

 

Fire år senere faldt Jannich Petersen - ovenpå et skuffende personligt valgresultat, da det store, politiske spil, dere bragte konservative Jan Ferdinandsen ind på borgmester-kortoret og Venstre endte helt uden for indflydelse.

 

Kim Valentin tilbageerobrede borgmesterposten i 2013 med et stort personligt stemmetal, men han faldt fire år senere, da Anders Gerner Frost og Nytgribskov til magten.

 

Venstres spidskandidater har traditionelt opnået store personlige stemmetal - i kraft af deres stærke profil - men en spidskandidat i et stort, borgmesterbærende parti vil altid få et stærkt valg.

 

Det kan også for eksempel Natasha Enetoft bygge på. Hun blev nyvalgt i 2017, og ved tredje omkonstituering af byrådet kom hun ind på den store - men også udfordrende post - som formand i Børn, Idræt og Familie-Udvalget, så hun vil også have det som ballast.

 

En uprøvet borgmesterkandidat vil også have meget erfarne kræfter i byrådsgruppen - og i organisationen - at trække på.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com