press to zoom

press to zoom
1/1

Veterantog kører langs Nordkysten

3. august 2021

Nordsjællands Veterantog kører igen i år de traditionsrige sommertog langs Nordkysten mellem Græsted og Grønnehave Station i Helsingør, og det bliver med flere stop på stationer undervejs. Der køres igen søndag 8. august med to afgange, tur-retur.

Veterantoget tilbyder hele familien en fantastisk tur langs skov og strand. Der er bedt om godt vejr, så turene kan nydes i fulde drag fra de åbne ende-perroner, hvor der er rig mulighed for at indsnuse duften fra mark og skov og mærke vinden lege i håret.

Der bliver kørt to ture hver søndag til og med 22. august, og ved at tage med på den første tur, der køres fra Græsted Station kl. 09.55, er der masser af tid til at stå af undervejs og nyde de mange tilbud langs undervejs, i det billetten giver mulighed for at stå af og på.

Stop med flere oplevelses-muligheder

I Gilleleje, Dronningmølle og Hornbæk er der små hyggelige restauranter og cafeer ligesom man nok ikke finder mere indbydende badestrande end her. Der er ingen tvivl om, at disse byer tidligere var de foretrukne sommerdestinationer for det bedre borgerskab i København.

Der er også mulighed for oplevelser ved at stå af undervejs. I Hellebæk fremhæves Hammermølle som ligger lidt tilbagetrukket fra stationen i Hellebæk Skov. Under de grønne bøge ligger den gamle vandmølle fra 1765 som er indrettet til cafe og museum. Cafeen byder på lækre retter som kan nyde indendørs eller udendørs med udsigt til mølledammen.

I Helsingør er der også et stort udvalg af hyggelige og indbydende restauranter og cafeer ligesom Helsingør byder på en bred vifte af kulturelle tilbud – for eksempel:

  • Museet for Søfart

  • Værftsmuseet

  • Kronborg

  • Øresundsakvariet

  • Eller måske en tur videre til København eller Helsingborg.

Toget planlægges at blive fremført med damplokomotiv fra 1917. I tilfælde af tørke eller tekniske problemer fremføres toget med veterandiesel-lokomotiv fra 1952.

Der er afgang fra Græsted Station kl. 09.55 og kl. 13.55. Der køres fra Grønnehave Station kl. 11.57 og kl. 15.57.

Der købes billet til sommertogene HER. Såfremt der er ledige pladser, kan man købe billet ombord på sommertogene. Kører man kun med på en lille del af turen, sælges vi delstræknings-billetter ombord. Kontant betaling eller MobilPay.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3